Ενυδάτωση: Ποια θεραπεία ενυδάτωσης ταιριάζει σε εσάς;ανακαλύψτε αυτή που χρειάζεται το δικό σας πρόσωπο

Η βασική φροντίδα για την επιδερμίδα
Η ενυδάτωση του δέρματος είναι η πιο δημοφιλής θεραπεία ομορφιάς του φθινοπώρου και όχι άδικα. Μόλις υποχωρήσει το βελούδινο μαύρισμα που άφησε η έκθεση στον καλοκαιρινό ήλιο, το δέρμα μας μένει αφυδατωμένο και θαμπό. Οι θεραπείες ενυδάτωσης προσώπου είναι ένα πολύτιμο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στην επιδερμίδα σας.

Θεραπείες ενυδάτωσης προσώπου, όμως, υπάρχουν πολλές. Γνωρίζετε ποια ή ποιες είναι οι κατάλληλες για εσάς; Η ηλικία και ο βαθμός αφυδάτωσης του δέρματός σας είναι τα δύο βασικά κριτήρια για να δοθεί η σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση.
Ιατρικός καθαρισμός
photo
Ο ιατρικός καθαρισμός είναι η απόλυτη ανάγκη που έχει το δέρμα μετά το καλοκαίρι, καθώς θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα και το συσσωρευμένο σμήγμα.
Ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας, ο βαθύς καθαρισμός θα ολοκληρωθεί με το κατάλληλο πίλινγκ (π.χ. για λάμψη, για μείωση δυσχρωμιών, για αντιμετώπιση ακμής, κ.ά), με μια μάσκα ενυδάτωσης και με μια μάσκα φωτοθεραπείας, η οποία θα ενισχύσει τα αποτελέσματα όλων των προηγούμενων σταδίων.
Μεσοθεραπεία ενυδάτωσης
photo
Η μεσοθεραπεία ενυδάτωσης μπορεί να γίνει με διάφορα ενυδατικά κοκτέιλ, τα οποία συνήθως περιέχουν υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, πεπτίδια, ένζυμα, μέταλλα και αμινοξέα. Η μεσοθεραπεία ενυδάτωσης μπορεί να εφαρμοστεί είτε ενέσιμα (με μικρούς νυγμούς στην επιφάνεια του δέρματος), είτε με microneedling. Και στις δύο περιπτώσεις, ο ήπιος και ελεγχόμενος τραυματισμός που προκαλείται, αναγκάζει τους επουλωτικούς μηχανισμούς του δέρματος να λειτουργήσουν. Αυτό σημαίνει ότι διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
Άρα, με το υαλουρονικό οξύ από τη μια που ενισχύει στο μάξιμουμ την ενυδάτωση και από την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης από την άλλη, η μεσοθεραπεία καθίσταται τέλεια θεραπεία για να αποκατασταθεί η πολύτιμη υγρασία του δέρματος και ταυτόχρονα να αποκτήσει σφριγηλότητα και λάμψη! 

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται; Αυτό εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος και την κατάσταση που βρίσκεται. Συνήθως ένας κύκλος μεσοθεραπείας ενυδάτωσης ολοκληρώνεται στις 3-4 συνεδρίες.

Πόσο θα διαρκέσουν τα αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας διαρκούν 5-6 μήνες.
Booster ενυδάτωσης
photo

Boosters Ενυδάτωσης

Τα boosters είναι ενέσιμες θεραπείες που περιέχουν μείγματα από υαλουρονικό οξύ διαφορετικών μοριακών βαρών, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι καταφέρνουν να διεγείρουν τη λειτουργία των ινοβλαστών του δέρματος και άρα να ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου. Τα boosters εφαρμόζονται με πολλαπλούς μικρούς νυγμούς στο δέρμα. Εκτός από βαθιά ενυδάτωση, τα boosters βελτιώνουν το πάχος της επιδερμίδας και την υφή του. Είναι κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται; Το συνηθισμένο πρωτόκολλο απαιτεί 3 συνεδρίες μέσα σε ένα χρόνο. Οι δύο πρώτες γίνονται με διαφορά ενός μηνός και η τρίτη 4-5 μήνες αργότερα.  

Πόσο θα διαρκέσουν τα αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα διαρκούν εώς και  ένα χρόνο.
Ποια θεραπεία ενυδάτωσης ταιριάζει καλύτερα σε εσάς;
Στην Face of Athens κάθε ασθενής είναι μοναδικός! Αυτό σημαίνει ότι το πρωτόκολλο ενυδάτωσης είναι πάντα εξατομικευμένο. Η ηλικία, η κατάσταση του δέρματος, αλλά και οι προσδοκίες του ασθενούς παίζουν καθοριστικό ρόλο, γι’ αυτό και η ιατρική ομάδα μας αφιερώνει σημαντικό χρόνο στο πρώτο ραντεβού αξιολόγησης. Θεωρούμε σημαντικό να ακούσουμε τον ασθενή να περιγράφει τι είναι αυτό που θέλει να αλλάξει, να βελτιώσει ή να αντιμετωπίσει και όχι να μας υποδείξει τη θεραπεία που θέλει να ακολουθήσει. Για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης του δέρματος διαθέτουμε όλες τις κορυφαίες θεραπείες που υπάρχουν.
Τις περισσότερες φορές ο βαθύς καθαρισμός αποδεικνύεται πως είναι ο ιδανικός τρόπος να προετοιμάσουμε την επιδερμίδα για το πρωτόκολλο ενυδάτωσης που θα ακολουθήσει. Μεσοθεραπείες ενυδάτωσης, Dermapen, Peelings και αυτόλογη μεσοθεραπεία PRF έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα σε ηλικίες από 25 μέχρι 45 ετών.

Μετά τα 45, τα boosters ενυδάτωσης αποτελούν πιο συνετή επιλογή, ενώ ο συνδυασμός τους με την αυτόλογη θεραπεία PRF και τα εξωσώματα απογειώνουν τα αποτελέσματα.

Η συχνότητα των επαναλήψεων μέσα στο χρόνο καθορίζεται από τις ανάγκες της επιδερμίδας. Στις νεαρότερες ηλικίες 2 φορές το χρόνο συνήθως είναι αρκετές, ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να απαιτηθούν και 4-5 μεσοθεραπείες το χρόνο.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καλέστε μας, Στείλτε μας email, Κλείστε το ραντεβού σας online
Κάντε το τώρα!